novinky

Debata s ministrem Marianem Jurečkou

Dnes proběhla debata zástupců AMSP ČR s místopředsedou vlády a ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou. Hlavním tématem byly body Konsolidačního balíčku vlády a dopady na MSP – např. rušení benefitů, navrhované změny u DPP a DPČ, řešení nedostatku zaměstnanců, nelegální zaměstnávání, podpora matek a otců na rodičovské dovolené, omezení slevy a manželku, důchodová reforma, výdajové paušály a zvýšení minimálního pojistného pro OSVČ, zvýšení vyměřovacího základu, změny u stavebního spoření, odborové organizace ve firmách, minimální mzda a zaručená mzda, veřejné zakázky, zákon o sociálním podniku, dopady robotizace, automatizace a digitalizace na trh práce a další.

Setkání se zúčastnili vybraní zástupci firem z řad členů a partnerů AMSP ČR.

V průběhu jednání Marian Jurečka zodpověděl dotazy, které měly vysvětlit pohled vlády na navrhované úpravy a zároveň vyslechl, jak novinky vnímá podnikatelská sféra.

Ministr v závěru slíbil úzkou spolupráci MPSV s AMSP ČR, a to vč. pracovní úrovně pro naše členy – viz např. webináře k problematice změn u DPP, DPČ a další témata.

 

Sestřih videa z debaty naleznete ZDE.

Fotografie z akce naleznete zde: